Nieuwsberichten

Gezonde week op de Twirre

De week van 20 t/m 24 september is op de Twirre de Gezonde Week!|Het idee is om deze week tijdens het middagprogramma in alle groepen aandacht te geven aan gezond leven. Op dinsdag 21 september hebben we een studiedag. Dat betekent dat er die week 4 middagen overblijven voor dit thema.In de groep en 4 t/m 8 zal een gastles gegeven worden door 2 mensen vanuit Enerzjyk Eastermar. Deze lessen zullen starten om 12.30 uur en duren waarschijnlijk ruim een uur. In de lessen zal aandacht zijn voor Eten, Ontspanning en Bewegen. Maandag:Groep 4Wat? Onderlinge kindermassage, ademhalingsoefeningen.De kinderen krijgen allemaal een massagekaart mee naar huis. Woensdag:Groep 5/ 6aWat? Circuit oudhollandse spelen en happy stones maken. Touwspringen, blikjeslopen, hoelahoepen.De kinderen nemen hun zelfgemaakte stenen mee naar huis. Donderdag:Groep 6b/7aWat? Smoothie maken, fruit/groente wegen en proeven met blinddoek. Eventueel samen als groep nog een groente en fruit alfabet maken. De kinderen krijgen een gelamineerd recept mee voor smoothie en een beker. Vrijdag:Groep 7b/ 8Wat? Elke kind maakt een moodboard over: Wat is volgens jou een gezonde levensstijl? We hopen er samen met een geslaagde week van te maken!  

3D kanjers op de Twirre

De 3D printer waar we op  donderdag, 12 november mee zijn begonnen met  bouwen was op 1 september klaar en hij doet het!

3D-printer op de Twirre

Hoe werkt een 3D-printer en wat kun je er allemaal mee maken? De leerlingen van acht scholen van PCBO Tytsjerksteradiel, waaronder de Twirre, weten er straks alles van. Door sponsoring van Rabobank Drachten Noordoost Friesland en een subsidie via het KennisLab Noordoost Friesland hebben de scholen een 3D-printer aan kunnen schaffen. Vanaf oktober krijgen de leerlingen les in het bouwen en programmeren van de printer.De 3D-printers maken onderdeel uit van een ‘wetenschap en techniek trainingstraject’, ontwikkeld door WisMon en begint met scholing van de leerkrachten van de stichting in Onderzoekend en Ontwerpend Leren. Dat gaat verder dan werken met de 3Dprinten. De leerkrachten krijgen ook inspiratie om bestaande methodes zoals taal en rekenen in te vullen volgens de methode Onderzoekend en Ontwerpen Leren. De lessen in het werken met de 3D-printers krijgen een vaste plek in het onderwijsaanbod op de scholen van PCBO Tytsjerksteradiel.  De 3D-printers worden gesponsord door het Kennislab en de coöperatieve Rabobank.

Nationaal schoolontbijt

Het Nationaal Schoolontbijt is een landelijk ontbijtevenement. Het is ontstaan uit een maatschappelijk idee van een aantal ambachtelijke bakkers. Doel van het evenement is het belang van een goed ontbijt onder de aandacht brengen van zoveel mogelijk schoolkinderen en hun ouders. Inmiddels is het Nationaal Schoolontbijt uitgegroeid tot een groot event waaraan jaarlijks zo’n 2800 scholen met ruim een half miljoen schoolkinderen meedoen. De Twirre doet dit jaar mee op 2 november.