Groepen

Groep 5-6a

Huiswerk

vrijdag 8 februari: boekbespreking Charissa, Hindrik en Emma

maandag 11 februari: begrijpend lezen

dinsdag 12 februari: topografie hoofdsteden (groep 5)

vrijdag 15 februari boekbespreking Pieter, Sander en Anke

Schaatsen 

De afgelopen weken zijn de groepen 5 en 6 wezen schaatsen naar de Elfstedenhal in Leeuwarden. En dit gaat nog door t/m 15 februari. Eigenlijk is dat maar goed ook, want ook dit jaar is het weer een kwakkelwinter en kunnen we het schaatsen op natuurijs wel vergeten. Wat is het dan fijn dat we deze mogelijkheid hebben. De kinderen genieten er met volle teugen van. Je  ziet elke week welke enorme vorderingen ze maken. Elk kind levert op haar/zijn niveau een topprestatie. Na deze schaatsweken worden er weer nieuwe Sven Kramertjes en Ireen Wüstjes afgeleverd. 

Dankzij een aantal ouders kunnen we elke week naar Leeuwarden worden gebracht. Fantastisch dat ze elke keer hun tijd willen vrij maken om dit te doen. De meesten van hen pakken tegelijk ook even de mogelijkheid om een aantal baantjes te schaatsen. 

Meer foto's kunt u zien in het fotoalbum

 

DaVinci

Dit schooljaar zijn we begonnen met de methode DaVinci. Dit is een methode voor wereldoriëntatie waarin de vakken aardrijkskunde, geschiedenis en biologie samen komen. We werken gedurende ongeveer 12 weken aan een thema. Op dit moment is dat het thema Egyptenaren. Onderwerpen bij dit thema zijn o.a. goden, mummies, klimaten, de krokodil, woestijnklimaat, hunebedden, watersnoodrampen, piramides en de nijl. Heel veelzijdig dus. 

Naast de instructielessen gaan de kinderen ook zelf aan de slag met een zgn. verwonderingsvraag? Wat maakt hen nieuwsgierig, waar willen ze graag meer over weten? Die vraag noteren ze voor zichzelf en vervolgens gaan ze daarmee aan de slag door het maken van bijv. een werkstuk of een powerpoint, maar ook door iets te knutselen. Het thema wordt afgesloten met het presenteren van het door de kinderen gemaakte werk. Het is heel fijn om te zien hoe gedreven de kinderen hiermee aan de slag zijn. Ze hebben er duidelijk veel plezier in.