Groepen

 

Groep 3

Dino's knutselen

Vanmiddag kwamen er 4 studentes van de opleiding voor klasseassistente en de opleiding kunst een les dino's knutselen geven. Dit ter voorbereiding van een evenement in de Harmonie in leeuwarden opzondag 23 juni: het oerknal festival. En ook een vijftal kinderen van groep 8 hebben hierbij geholpen. De kinderen waren erg enthousiast. En aan het einde van de les waren er prachtige dino's geknutseld.

Da vinci de wereld in de toekomst

Circuit zie fotoalbum.

 

Grote rekendag 3 april

 

De grote rekendag met als thema:’verhoudingen’ begon met een modeshow die alles te maken had met uit verhouding te zijn. Daarna volgden activiteiten wat de opmerking gaf: juf, we zouden vandaag toch rekenen! Alles in verhouding tekenen en schatten kwam vooral aan de orde. Voor meer foto’s zie het fotoalbum!

 

 

 

Open dag

De open dag was een groot succes. Veel ouders kwamen met hun kinderen mee, maar ook pakjes en beppes, ooms en tantes. Er was veel werk van kinderen te bewonderen. Presentaties werden gehouden, proefjes werden gedaan, Je kon dansen. Er was veel lekkers om te eten en te drinken. Het was heel erg gezellig. Meer foto’s zijn te zien in het fotoalbum.

 

Meester Teun had vanochtend bij de muziekles allemaal ukelele’s mee!

In groep 3 hebben we een nieuw voorleesboek: de gorgels.

En we hebben ook een echte gorgel in de klas!

 

Techniek

Groep 3 is met verschillende vormen van techniek in circuitvorm bezig geweest. Sommige dingen waren best moeilijk en andere dingen weer heel makkelijk. De kinderen waren heel enthousiast! Meer foto’s in het fotoalbum.

Gymles

Dit schooljaar hebben we op woensdag een drietal Cios studenten die de gymles verzorgen. Daar zijn we heel blij mee! Nu komen de kinderen in aanraking met oefenvormen die wij als leerkracht nooit alleen kunnen bieden! Kijk voor meer foto’s in het fotoalbum.

 

Reptielen:

groep 3/4 heeft bezoek gehad van Repticura. Zij brachten een groot aantal bijzondere dieren mee. Ze vertelden over elk dier enkele bijzonderheden. De kinderen mochten - als ze wilden - de dieren aaien. De volgende dieren hebben ze gezien: rattenslang, python, baardagaam, luipaardgekko, tijgerpython, vogelspin, sissende kakkerlak, groene kever, miljoenpoot en agaatslak. Voor meer foto’s kunt u in het fotoalbum kijken.

Het was een leuke en leerzame middag!


 

 

 

Feestelijke opening 2019

De kinderen van de groepen 1 t/m 4 zijn hebben na de kerstvakantie een feestelijke opening gehad met confectie en slagroomsoesjes(oliebollen)

Met Davinci werken we over polen en planeten, de kinderen hebben o.a. een raket en een wereldbol gemaakt.

We zijn nu begonnen met huisdieren en reptielen.

Met veilig leren lezen hebben we de laatste letters aangeleerd.

 

 

We zijn op dit moment volop bezig met het Sinterklaasfeest. Op woensdag komt Sinterklaas om kwart voor elf tot kwart over elf in de klas. Er zijn kinderen die een liedje voor de Sint zingen, er worden dansjes gedaan en we maken natuurlijk tekeningen voor de Sint. We hopen op een geslaagde dag.