Groepen

Groep 1b-2b

 Wat is het spannend allemaal. Sinterklaas komt op woensdag 5 december.

Maar wij zijn er klaar voor. We hebben mooie stoomboten gemaakt, verlanglijstjes op zakken geplakt, pepernoten gebakken en een button gekleurd zodat Sint en Piet onze namen goed kunnen lezen. Maar daarnaast doen we veel spelletjes met pepernoten, Zoals: pak eerst  2 pepernoten pakken dan 3 ,vervolgens 4 en tenslotte 1 hoeveel heb je dan...10 goed en smikkel ze nu maar op.

We leren de letter s van Sint  en de p van  Piet en natuurlijk ook liedjes.

Swarte Pyt siet op it dak, op it dak.

Hy hie dér in prachtich plak, prachtich plak

En Hy fleach mar hin en wér, gekke kuenstkes die der dér

en hy die fan sa en hy die dan fan sa.

Straks als de Sint vertrokken is dan vallen we met de neus in de kerstballen, maar luisteren  we ook dat mooie Kerstverhaal  waarvoor we elke week een kaars extra aansteken totdat we Kerstfeest vieren op school. We hopen jullie dan allemaal te zien.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

We zijn al weer twee weken naar school en werken, spelen met veel plezier.

Ons thema is "Muziek", de tafel ligt vol met muziek instrumenten en in het speellokaal is een echt podium , waar straks "de band "mag optreden.

Daarnaast hebben  we al twee nieuwe liedjes geleerd en weten dat je met een elastiekje om een bakje muziek kunt maken. Want de snaar trilt en daardoor trilt de lucht ook en zo krijg je geluid. Knap he!

Wacht maar af met welke muziek instrumenten we thuis komen!

Er zijn ook twee nieuwe vriendjes bij gekomen in onze klas nl. Sverre en Shantenny. Ze doen al volop mee en voelen zich thuis. 

Op het foto boek kunnen jullie de foto's zien van het werken en spelen in de klas en buiten. Wat is het fijn om  ijs kapot te slaan en lekkere chocolade melk te maken in de waterplassen. Smullen maar!